Voor meer informatie over de praktijk of  andere vragen kunt u vrijblijvend bellen  met

06 45 70 75 45     

of mailen via het contactformulier van de site.

 

Met vriendelijke groeten,        

Netty Westerhof-Haverkort

Welkom op de site van de Praktijk voor Opvoedingsondersteuning en Advies in Zwolle.

De kinderen van nu groeien anders op dan hun ouders. De tijden zijn veranderd. Er worden meer eisen aan kinderen gesteld, maar ook aan ouder(s) en verzorger(s) als opvoeder.                                                                  Bewust leven vraagt ouders die hun keuzes bewust maken. Dit kan vragen oproepen. Op opvoedingsvragen is het soms moeilijk een antwoord te vinden. De begeleiding vanuit de POA is erop gericht om samen met ouders een passend antwoord te vinden. Zodat ouders en hun kind weer samen verder kunnen.

U kunt terecht voor de begeleiding van kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar.                                                     In de eerste levensjaren van een kind volgen de ontwikkelingen elkaar in snel tempo op. Opvoedingsproblemen kunnen dan ontstaan doordat een kind bijvoorbeeld veel huilt, eet- of slaapproblemen heeft of moeilijkheden heeft met het zindelijk worden.
 De basisschool-leeftijd kent andere aspecten bij het opgroeien. Hier kunnen moeilijkheden ontstaan op het gebied van de omgang met andere kinderen, continue strijd in de opvoeding, het naar school gaan, veel stress of onrust ervaren en dit uiten met pijnklachten of problemen met het verwerken van een ingrijpende gebeurtenis.
De puberteit met al zijn ingewikkelde facetten kan voor een jongere, maar ook voor ouders, soms heftig verlopen. Moeilijkheden kunnen dan ontstaan op het gebied van schoolvaardigheden (plannen en organiseren), zelfvertrouwen, lusteloosheid en extreem vermoeid voelen, te veel afvallen of conflicten in de omgang met elkaar.

De begeleiding zal zich richten op het oplossen of verbeteren van het probleemgedrag. Dit kan via gesprekken, begeleiding via spel en andere creatieve uitingen en voorlichting. Specifiek op uw vraag gericht, bij u thuis. Indien u dat wenst kan de begeleiding plaatsvinden in de praktijkruimte.                                                                            De begeleiding wordt geboden door Netty Westerhof-Haverkort, pedagoog.